Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Läs mer om kakor

Kenth Nauclér

Publicerad: 22 mar 2021
Lästid: ca

Kenth Nauclér är styrelseordförande vid Röda Korsets Högskola. Utöver uppdraget i RKH:s högskolestyrelse, har Kenth Nauclér också styrelseuppdrag i ideella organisationer såsom Sjukvårdens ledarskapsakademi och CancerRehabFonden.

Han bedriver för närvarande konsultverksamhet inom ideella sektorn där verksamheten bland annat är organisationsutveckling och strukturomvandling, personalförändringar, rekryteringar samt ledarstöd- och utveckling.

Han har tidigare varit förbundsdirektör för Arbetsgivaralliansen, ideella sektorns arbetsgivarorganisation. Arbetsgivaralliansen hade då 3000 arbetsgivare som medlemmar.

Under många år var Kenth Nauclér förhandlingschef i Vårdförbundet och som sådan ansvarig för Vårdförbundets hela förhandlingsverksamhet på arbetsmarknadens samtliga sektorer och dessutom ansvarig för utredningsverksamheten.

Han har varit regeringens särskilda utredare av specialistsjuksköterseutbildningarna (SOU 2018:77).

Han ingår också i UKÄs bedömargrupp för granskning av Göteborgs universitets kvalitetsarbete.

Kenth Nauclér är legitimerad sjuksköterska med specialisering i psykiatri. Han har också läst juridik vid Stockholms universitet.