Glad sommar!

Vi ser fram emot att träffas i höst igen – önskar nu alla en fin sommar!
Vi ser fram emot att träffas i höst igen – önskar nu alla en fin sommar!
Publicerad: 23 jun 2021
Lästid: ca

Ett år och tre månader sedan. Nästan tre hela terminer. Nästan häften av utbildningen för vissa av våra studenter. Det kanske var bra att vi inte visste den 17 mars förra året, då regeringen meddelade att högskolor och universitet skulle stänga, att det skulle vara så i ett år och tre månader. Nu fick vi ta en tid i taget. Vi visste inte hur länge det skulle pågå, redan förra hösten hoppades vi kunna återgå till campus. Men, det har inte varit möjligt, pandemin har haft sitt grepp, vi har alla fått hjälpas åt för att hålla i gång högskolans verksamhet på distans. Vi har klarat det, tillsammans, med mycket tålamod och flexibilitet.

Nu vill vi tillbaka, nu vill vi träffa våra studenter och de vill träffa varandra och sina lärare. Det har funnits positiva effekter av pandemin, sådant som vi tar med oss framåt, men det har varit en prövande tid. Det har varit prövande för många, och inte minst för många av våra studenter. Nu ser vi fram emot en höst tillbaka på campus. Vi tror, håller tummarna och hoppas att det kommer att gå. Tack vare vaccinationerna som har förändrat smittspridningen. Det har gjort en stor och avgörande skillnad.

Men, innan vi kommer tillbaka ska vi ha sommarlov, semester, vila och återhämtning. Våra studenter i sjuksköterskeprogrammet HK18 och våra specialistsjuksköterskestudenter har tagit examen. Vilka prestationer! Tack alla för att ni valde just Röda Korsets Högskola. Tack till alla medarbetare för allt ni bidrar med. Nu är det sommar, sol, hav, värme, grönska och blomsterprakt. Nu har naturen mycket att ge och kan underlätta vår rekreation. Nu ser vi fram emot sommaren först, men sedan längtar vi till hösten och tillbaka till campus tillsammans med våra studenter och medarbetare.

Jag vill önska alla en riktigt fin sommar med första versen i den klassiska sommarpsalmen, En vänlig grönskas rika dräkt. Texten doftar sommar. Var rädda om er och varandra!

En vänlig grönskas rika dräkt
har smyckat dal och ängar,
nu smeker vindens ljumma fläkt
de fagra örtesängar.
Och solens ljus
och lundens sus
och bäckens sorl bland viden
förkunnar sommartiden.

Sommarpsalm,
Text år 1889 Carl David von Wirsen,
Melodi  1933  Waldemar Åhlén.

Susanne Georgsson, rektor

 

Foto: Mostphotos