Utan våra studenter är vi ingenting

Utan våra studenter är vi ingenting skriver rektor Susanne Georgsson i rektors blogg.
Utan våra studenter är vi ingenting skriver rektor Susanne Georgsson i rektors blogg.
Publicerad: 13 mar 2023
Lästid: ca

Just nu pågår det en kamp mellan vinter och vår. En känsla i luften är att våren är på väg, mars är faktiskt en vårmånad, solen värmer när vi väl ser den och några har lagt upp bilder på snödroppar på sociala medier. Faktum är att det, trots att vintern har haft oss i sitt grepp de senaste månaderna, ändå har funnits en glad känsla, likt vårkänslorna. Det är tack vare all aktivitet på vårt campus. Full fart igen på vårt fina campus. Här finns en unik mångfald med fem olika universitet och högskolor och sammanlagt 19 000 studenter. Många studenter och medarbetare är nu på plats och det är alltid liv och rörelse i lokalerna. Högskolan var inte sig lik när undervisningen inte var på plats utan skedde på distans. Det blev så tydligt att högskolan inte bara är en plats för undervisning, utbildning och forskning utan även en plats för att träffas, mötas, plugga, jobba, prata, umgås och ha det roligt tillsammans.

Röda Korsets Högskolas studentkår, RKHSK, är mer aktiva än på länge och sprider engagemang, glädje och gör vår miljö ännu mer studentikos också tillsammans med de andra fyra lärosätenas studentkårer, som bildar Flemingsbergs Förenade Studentkårer (FFS). Något som är studentikost är uppsluppet, glatt och lättsamt. Något som ger guldkant till studietiden och där studentkårens arbete är av avgörande betydelse. Lust och glädje gör allt annat lite lättare. Att kunna förgylla det seriösa, vår vardag som genomsyras av vårt oerhört viktiga undervisningsuppdrag som består av att bedriva utbildningar för sjuksköterskor och specialistsjuksköterskor. Helt avgörande för detta dagliga arbete är studenternas engagemang och studentinflytandet genom medverkan i våra nämnder, råd och andra sammanhang. Som bidrar till ökad utbildningskvalitet. Utan våra studenter är vi ingenting.

Vi utvecklar våra utbildningar och vi bygger vår forskning. Till hösten kommer vi att kunna erbjuda ett vidareutvecklat specialistsjuksköterskeprogram med inriktning mot infektionssjukvård till sjuksköterskor som vill förkovra sig över hela landet då det kommer att ges helt på distans. Med vår vision ”Med människan i centrum och utblick mot världen är omvårdnad och hälsa i ett globalt perspektiv Röda Korsets Högskolas unika profil inom utbildning, forskning och samverkan”, med våra studenter, med våra medarbetare och med våren i sikte blickar vi tillsammans framåt.

Susanne Georgsson, rektor