God Jul & Gott Nytt År

God Jul & Gott Nytt År till hälsar rektor Susanne Georgsson i rektors blogg.
God Jul & Gott Nytt År till hälsar rektor Susanne Georgsson i rektors blogg.
Publicerad: 22 dec 2022
Lästid: ca

Snart är år 2022 slut. Innan dess ska vi fira jul. Inför varje nytt år känns det på något sätt lite ödesmättat och högtidligt. Har jag några nyårslöften? Nej, de brukar vara svåra att hålla. Vad ska det nya året innebära? Det vet vi inte. Vi måste följa med och acceptera att det inte fullt ut går att kontrollera. Det går inte att påverka allt som kommer att hända nästa år heller. Jag vill fokusera på det jag kan påverka. Vad jag själv gör och hur jag själv är. Jag behöver hjälp av andra för att bli mitt bästa jag, få hjälp att få veta hur andra uppfattar mig, vad jag gör och på vilket sätt. Samtidigt behöver vi vara varsamma med varandra, för jag tror att vi alla försöker göra vårt bästa, det vi tror är bäst i stunden, utifrån situationen och utifrån den kunskap och erfarenhet vi har.

Röda Korsets Högskola, medarbetare och studenter, har gjort fantastiska insatser under året. Vi har fått nya engagerade och entusiastiska medarbetare och vi har många med värdefull erfarenhet som arbetar vidare hos oss. Alla bidrar. Att säga tack är självklart, men att få det ordet att verkligen betyda det genuina tack som jag menar, det är svårt. Det är ett tack för alla insatser för våra studenter men också för att vi tillsammans varje dag är med och bidrar till Sveriges hälso- och sjukvård. Att vi bidrar till att sjuka och sårbara ska få bästa möjliga vård men även en del för att främja hälsa och förebygga sjukdom. Nya studenter, nya sjuksköterskor och specialistsjuksköterskor.

Vad ska det nya året ska innebära för vår högskola?  Det vet vi genom våra strategier och mål, de är tydliga, men vi vet inte riktigt, det går inte fullt ut att kontrollera. Det är lite ödesmättat och högtidligt. Men, vi vet att vi får vara med och bidra till ett av det viktigaste som finns. Även nästa år.

God Jul & Gott Nytt År!

Susanne Georgsson, rektor