Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Läs mer om kakor

Joacim Larsen

Publicerad: 22 apr 2021
Lästid: ca

Titel: Högskolelektor
Institution: Hälsovetenskapliga institutionen
Tel: +46(0)8 - 587 516 77
E-post: joacim.larsen@rkh.se
ORCID: https://orcid.org/0000-0003-0622-7794
Disputationsår: 2006
Avhandling: Att genomgå stamcellstransplantation: Patienters uppfattning om och faktorer av betydelse för symptom, funktionellt status och hälsorelaterad livskvalitet
ResearchGate: https://www.researchgate.net/profile/Joacim_Larsen

Om mig

Jag är lektor i omvårdnad och undervisar och forskar i ämnet vid högskolan. Undervisningen sker främst i sjuksköterskeprogrammets termin 1 och i slutet av utbildningen där jag handleder och examinerar examensarbeten i omvårdnad.

Forskningsprofil

Jag är knuten till forskningsmiljön Hälsa i globala transitioner vid Röda Korsets Högskola. Avhandlingsarbetet gav upphov till nya tankar och tillsammans med min första doktorand Karin Bergkvist arbetade vi med ett projekt som rörde patienters och närståendes hälsa och upplevelser vid vård i hemmet jämfört med vård på sjukhus.

Efter 2015 så har mitt forskningsfokus skiftat från akutsjukvård och cancervård mot migration, hälsa och socialt deltagande. I samverkan med kollegor inom högskolan så är jag delaktig i projektet ”Etableringsinsatser för socialt deltagande och mental hälsa bland nyanlända (ESM)” med särskilt fokus på hur tjänstemän och volontärer som arbetar inom etableringsprogram för nyanlända i Sverige uppfattar hinder och möjligheter för socialt deltagande och psykisk hälsa. Den första publikationen kom 2021 och är beskriven under nyheter den 1 februari 2021, se länk nedan.

Under 2018-2021 så leder jag projektet "Må bra med kultur". Syftet med projektet är att utforma och testa en effektiv modell för primärvården när det gäller ordination av kulturaktiviteter i grupp för unga asylsökande och nyanlända. Projektet genomförs av Akademiskt primärvårdscentrum på uppdrag av Hälso- och sjukvårdsförvaltningen vid Region Stockholm.

Publikationer