Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Läs mer om kakor

Samverkan för medarbetare

Länkar till verktyg och metoder för utveckling av samverkan.
Länkar till verktyg och metoder för utveckling av samverkan.
Publicerad: 03 maj 2021
Lästid: ca

I högskolornas uppgift ska det ingå att samverka med det omgivande samhället för ömsesidigt utbyte och verka för att den kunskap och kompetens som finns vid högskolan kommer samhället till nytta. Här presenteras länkar till verktyg och metoder för utveckling av samverkan.

K3 projekten

Länken nedan är till en hemsida för alla samverkansprojekt som går under benämningen K3 projekten. En Vinnova satsning som gjordes 2017-2020 på över 100 miljoner, 18 projekt, för att utveckla lärosätenas samverkanskapacitet. 31 lärosäten deltog i projekten.

Här finns ett smörgåsbord med rapporter, verktyg, filmer etc som ledning, forskare och lärare kan ha nytta av att botanisera i. Från RKH deltog vi i projektet Utvind, utveckling av indikatorer för uppföljning av samverkan, som leddes av SH. Resultatet mynnade i en fastställd rapport som finns där.

Samsynwiki – om aktuella och väsentliga samverkansbegrepp

Länken är till en sida som heter Samsynwiki, där man hittar en mängd av begrepp som används för att definiera olika samverkansbegrepp som används inom högskolesektorn. Denna wiki-sida är ett resultaten från ett av projekten, SAMSYN, och uppslagsboken är användbar för såväl ledning, forskare och lärare (begrepp vid strategiarbete, forskningsansökningar etc)

Kontakt