Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Läs mer om kakor

Licentiatavhandling om psykisk hälsa bland flyktingar spikades

Doktoranden Andreas Malm spikade sin licentiatavhandling på Röda Korsets Högskolas vägg.
Doktoranden Andreas Malm spikade sin licentiatavhandling på Röda Korsets Högskolas vägg.
Publicerad: 01 jun 2021
Lästid: ca

I juni kommer licenciatavhandlingen ”Post-migration stress and mental health among refugees: a population-based survey among refugees from Syria recently resettled in Sweden” att läggas fram. Nu, tre veckor före licentiatseminariet, spikade doktoranden Andreas Malm sin licentiatavhandling på Röda Korsets Högskolas vägg.

– Arbetet med studien har gjort att jag förstår mer om hur flyktingars psykiska hälsa påverkas av post-migration stress när de väl är här, säger Andreas Malm, doktorand vid Röda Korsets Högskola som arbetar som psykolog på Röda Korsets behandlingscenter för krigsskadade och torterade i Malmö.

Med ”post-migration stress” avses den stress som upplevs efter att flyktingen har kommit till det nya landet och upplever problem med ekonomi, myndigheter eller lång väntan på uppehållstillstånd.

Spikningsceremoni på Röda Korsets Högskola

Deltog vid ceremonin gjorde Maria Jirwe, biträdande professor och ordförande i högskolans utbildnings- och forskningsnämnd, Petter Tinghög, docent vid Röda Korsets Högskola och handledare, och Frida Johansson Metso, samordnare för Röda Korsets nya kompetenscenter för tortyr- och krigsskaderehabilitering.

Spikning är en akademisk ritual i samband med framläggandet av en licentiat- eller doktorsavhandling. Tre veckor före disputationen skall avhandlingen offentliggöras så att den som önskar kan läsa den för att kunna komma med kritik under disputationen.

Maria Jirwe, Andreas Malm, Petter Tinghög, Frida Johansson Metso

Maria Jirwe, Andreas Malm, Petter Tinghög, Frida Johansson Metso

Andreas Malm och Frida Johansson Metso

Andreas Malm och Frida Johansson Metso

Andreas Malm

Andreas Malm

Mer information

Licenciatseminariet med Andreas Malm äger rum 21 juni och är öppet för allmänheten.